Bokningsvillkor

På flera av våra helgkurser använder vi bindande anmälan och har ingen ångerrätt efter de lagstadgade 14 dagarna som krävs vid distansköp.
Våra bokningsvillkor står listade i informationen vid anmälan samt skickas ut som information via mail även vid antagning.
Bokningsvillkoren brukar se ut så här (kontrollera respektive kurs för exakta villkor). Vi tillåter även att man överlåter sin plats till någon annan.

Du har rätt att ångra avtalet utan att ange något skäl inom 14 dagar från att du blivit antagen (läs mer här om Konsumentverkets regler). Du skriver då till info@framtidsskeppet.se. Du kan även använda blankett från Konsumentverket. Därefter är anmälan bindande.
Anmälningsavgiften är till för att säkra din/er plats på kursen/eventet. Den återbetalas ej vid avanmälan efter ovan angiven ångerrätt. Vid sjukdom återbetalas resterande kursavgift om läkarintyg kan uppvisas eller om andra särskilda skäl föreligger.

Frågor och svar

Fråga: Betyder det här att jag inte får tillbaka mina pengar om jag hoppar av kursen? 
Svar: Nej, det får du inte. Vi förstår att det kan upplevas som ett tufft villkor, men det är en förutsättning för att vi ska kunna boka dyra lokaler och göra matbeställningar med framförhållning. Det är också ett sätt att försäkra oss om att endast de som verkligen vill gå kursen anmäler sig. Vi tror att det minskar risken för att någon anmäler sig för säkerhets skull och sen hoppar av, vilket annars kan innebära att någon annan som verkligen vill gå kursen går miste om möjligheten att delta då de får en reservplats alldeles för sent. Det ger även en trygghet för våra kursledare och för dig som kursdeltagare att veta att vi gör vad vi kan för att säkra att anmälningarna som kommer in är seriösa och att vi har det deltagarantal som krävs för att kursen ska genomföras.

Fråga: Får jag inte ens tillbaka alla pengar om jag blir sjuk eller skadad och har läkarintyg?
Svar: Nej, anmälningsavgiften betalas inte tillbaka.

Det här är den balans mellan oss som arrangör och er som deltagare som behöver finnas för att vi ska kunna arrangera större helgkurser. Vi gör ett åtagande mot er och ni gör ett mot oss.

Fråga: Men om jag inte vill acceptera era bokningsvillkor?
Svar: Då kan du tyvärr inte boka dig på de kurser där vi använder dem.

Fråga: Finns det något sätt för mig att få tillbaka mina pengar om jag får förhinder?
Svar: Du kan försöka sälja din plats själv. Kom ihåg att meddela oss efter att du har gjort det.